Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med röda bär, edamamebönor, bacon och trumpetsvamp

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Mina vänner tycker att ugnspannakaka är den ultimata rätten. Nja, tycker jag men med rätt tillbehör blev det riktigt gott! Här kommer min variant av ugnspannkaka, med lite salt, lite sött och lite syrligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader, ca 20-40 minuter beroende på ugn och hur du vill ha din pannkaka
  2. Pannkakan: Blanda de torra ingredienserna, häll i halva mängden mjölk. Vispa. Vispa ner äggen och spä med resten av mjölken. Klicka lite margarin i en stor ugnsform. Sätt in formen i ugnen så det smälter och häll sedan på pannkakssmeten.
  3. Tillbehören: Knaperstek bacon som du har skurit i små bitar. Stek trumpetsvampen (här hade jag frysta) med lite bacon.
  4. Mikra bären i ca 1 minut tills bären har tinat och gojsat ihop sig. Blanda i socker, lite i taget och smaka av så du tycker den blir lagom söt och sur.
  5. Lägg de frysta bönorna i en skål eller ett stort glas. Häll på kokande vatten. Häll av efter en liten stund och sprätta ut bönorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.