Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspannkaka med stekt äpple

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ugnspannkaka är alltid lika gott...här med stekt äpple som tillbehör...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Vispa samman äggen och 1/3 av mjölken.
  3. Vispa ner mjölet och blanda till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och saltet.
  4. Låt smeten vila 10 minuter.
  5. Häll smöret i ugnsfast form och tillsätt smeten. Grädda i ugn, 225°, ca 30 minuter tills pannkakan har fått gyllenbrun färg.
  6. Klyfta och kärna ur äpplet.
  7. Smält smöret, tillsätt socker och äppleklyftor. Stek på båda sidor.
  8. Servera pannkakan med stekt äpple och lite rårörda lingon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 01ssa01 20 oktober 2011

    bra recept men tänk på att istället för lingon så ta lingon sylt istället men annars så är receptet underbart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.