Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnspotatis med kesoröra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Bidra till ett bättre klimat genom att avstå från kött då och då. Keson i den här rätten ger protein och mättnad. Gyllenbrun ugnspotatis blir ljuvlig med en fräsch sallad, knapriga frön och en krämig kesoröra.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Skölj och halvera potatis på längden. Lägg på en djup ugnsplåt, ringla över olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 30 minuter. Rör om då och då. Finhacka rödlök och blanda med keso, crème fraiche, basilika, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Häll oljan från körsbärstomaterna i en skål. Halvera tomaterna och tillsätt i kesoröran. Skölj babyspenat och tärna paprika. Ansa och strimla fänkål, skala och grovriv morötter. Blanda i en skål och ringla över 2 msk av oljan från tomaterna, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Rosta solroskärnor på hög värme i en stekpanna i 2 minuter under omrörning. Toppa salladen med solroskärnorna. Servera ugnspotatisen med kesoröran och salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.