Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Strykande åtgång ugnsrätt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten hittade min mamma på när jag var liten. Jag bjöd familjen på den och de älskade den! Vi ville komma på ett passande namn och vi bestämde oss för "Strykande åtgång" för det bara rasslade till i långpannan och allt var som bortblåst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen och moroten i tunna skivor. Lägg skivorna i en långpanna och sätt in i mitten av ugnen i ca 225 grader.
  2. Bryn köttfärsen i stekpannan. Stek ev. löken. Koka ärter, majs och paprikablandningen enligt anvisningen på påsen.
  3. Ta ut långpannan och lägg i resten av ingredienserna, rör om. Låt stå i ugnen tills potatisen är färdig, härligt krispiga och gyllengula.
  4. Servera med lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • MillyNova 20 mars 2009

    Mmmmm.. Super gott!

  • SussC 18 februari 2010

    Jag gjorde denna häromdagen, fast med lite ändringar. :-) Köttfärsen och löken kryddade jag med salt, peppar, paprikapulver och lite soja. Potatisen och morötterna kryddade jag med dragon och basilika. Som sås gjorde jag en vitlöksås. (gräddfil+ vitlöksmix till dressing) Blev jättegott!

  • MrsNetis 19 februari 2010

    Mm det låter ju gott, det måste vi testa det nån gång! Tack för tipset!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.