Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostade rotsaker med vitlök och honung

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Supergott till grillat/stekt kött eller kyckling. Sköter sig själv då man står och grillar. Honungen gör pricken över i:et. Så ta inte bort den, även om ni är skeptisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen, skala morot och palsternacka. Dela i jämnstora bitar.
  2. Skiva vitlöken i tunna skivor. Tvätta och skär purjolöken. Rensa paprikan och skär i bitar.
  3. Lägg rotsakerna och vitlöken i ugnfast form. Ringla över rapsolja. Krydda med italiensk salladskrydda, salt och pepparmix. Ringla över honung. In i ugn på 200 grader i 15 minuter.
  4. Ta sedan ut formen. I med paprika och purjolöken. (Dessa läggs i senare så de inte blir sönderbrända). Rör om och sedan in i ytterligare 25 minuter eller tills rotsakerna är mjuka.
  5. Rör om då och då.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • solomone 18 juli 2008

    Mums!!!!!! Väldigt gott i kombination med grillat kött och en kall sås. Tack !!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.