Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé med getostsallad och färska bär

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Här får oxfilén steka länge och långsamt på låg temperatur, det gör att köttet blir extra saftigt och gott. Den goda bär- och getostsalladen är ett delikat och färgsprakande sällskap!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 70 grader.
  2. Riv skalet på citronen så att bara det yttersta, gula kommer med. Gnid in köttet i lite olivolja, flingsalt, svartpeppar och det rivna citronskalet. Finhacka vitlöken och rosmarinen och gnid in i köttet. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn oxfilén.
  3. Lägg oxfilén i en ugnsfast form eller i en långpanna och sätt en stektermometer i köttet. Stek oxfilén i ugnen till önskad stektemperatur, cirka 55-65 grader för rosa kött och 65-80 grader för genomstekt.
  4. Låt köttet vila i minst fem minuter innan du skivar det. Servera köttet i skivor och krydda snittytan med flingsalt och svartpeppar.
  5. Getostsallad: Varva ruccolan och babyspenaten på ett stort fat. Skär bort kanterna på getosten och smula den över fatet, strö över bär och valnötter. Ringla över honung, olivolja och lite balsamvinäger, krydda med salt och peppar.
  6. Toppa fatet med den helstekta oxfilén i skivor.
  7. Tips! Passa gärna på att ugnsrosta lite potatis, det är gott till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mi72 28 december 2009

    Hej Kompis!! Jag ser du har lagt upp mitt recept. Det är mycket gott, lätt och färgerna på fatet gör det oxå tilltalande.

  • Okänd 14 mars 2011

    Eftersom det här är ett recept som är helt avskrivet från Leilas recept så kommenterar jag det inte.

  • pihal 1 juli 2012

    Gjorde detta recept på en födelsedagsbjudning nu i helgen. Hade köpt svensk färsk, dyr oxfile som tyvärr inte gjorde receptet rättvisa eftersom detta kött var senigt och segt. Smakerna på köttet blev dock goda , kunde kanske smakat mer. Salladen var god och fräscht somrig. Ger trots allt en 4:a i betyg för den goda smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.