Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostad apelsin- och sesamkyckling med tomat och morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt gott i en långpanna! Apelsin, morot och tomat ger färg till kycklingen. Sesamoljan ger en god brytning med sin lite rostade smak till grönsakerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär kycklingfiléerna i 3 delar och bryn dem i 2 msk olja. Skala och finhacka vitlöken. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök. Stek runt om ca 2 minuter. Skala och skär morötterna i ca 2 mm tunna skivor. Skala och klyfta löken.
  4. Lägg alla ingredienser utom tomat och apelsin i en ugnssäker form. Ringla över sesamoljan och vinäger. Krydda med 1 tsk salt, ½ tsk socker och 2 krm peppar och blanda. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv, skär fruktköttet i skivor. Lägg apelsinskivor och tomater i formen. Stek ytterligare ca 5 minuter.
  6. Servera kycklingen med grönsaker och kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.