Allt gott i en långpanna! Apelsin, morot och tomat ger färg till kycklingen. Sesamoljan ger en god brytning med sin lite rostade smak till grönsakerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär kycklingfiléerna i 3 delar och bryn dem i 2 msk olja. Skala och finhacka vitlöken. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och vitlök. Stek runt om ca 2 minuter. Skala och skär morötterna i ca 2 mm tunna skivor. Skala och klyfta löken.
- Lägg alla ingredienser utom tomat och apelsin i en ugnssäker form. Ringla över sesamoljan och vinäger. Krydda med 1 tsk salt, ½ tsk socker och 2 krm peppar och blanda. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Skär bort skalet på apelsinerna med en kniv, skär fruktköttet i skivor. Lägg apelsinskivor och tomater i formen. Stek ytterligare ca 5 minuter.
- Servera kycklingen med grönsaker och kokt ris.
Publicerat den
12 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar