Ugnsrostad klyftpotatis med rotfrukter

Potatis blir supergod när man steker (rostar) den i ugnen. Jag blanda den gärna med klyftad rödlök eller gul lök, lite grovt skurna morötter, tärnad rotseller, purjolök i stora bitar och hel vitlök.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: klyftpotatis

Ingredienser

12 - 16 potatisar av fast sort
2 morötter
2 rödlökar
1 bit purjolök
1 bit rotselleri
1 hel vitlök i klyftor
1 bit squash
4 msk olivolja eller rapsolja
Salt
Vitpeppar

Betyg (4 röster)
Antal personer
4-6
Visningar:
8427
Sparat:
80

Gör så här

Sätt ugnen på 225 º.
Tvätta potatis, morötter, lök, vitlök, squach, purjolök, rotselleri eller andra goda rotfrukter och lökar och skär dem i stora klyftor eller bitar.
Skölj potatisen i vatten ( för att få bort stärkelsen som gör att potatisen fastnar i långpannan).
Torka potatisen med lite papper och lägg dem i en långpanna eller stor stekpanna tillsammans med övriga rotfrukter och blanda det med olivolja, salt och vitpeppar.
Baka potatisen och rotfrukterna i ugnen tills de fått färg och är mjuka inuti cirka 40 minuter. Börjar potatisen bli för bränd mot slutet så sänk värmen till 150 º och täck med ugnsfolie så att potatisen blir mjuk utan att bli för bränd.
Skär i en bit potatis och rotfrukt innan du serverar för att se så att det är väl genomstekt.

Serveras med fördel till grillat eller stekt kött.
Bjud en god grönsallad till.

Dryck:
Vin, öl eller vatten.

Smaklig spis!

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
av UllaC
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.