Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostad morotshummus

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

När jag har ont om tid till matlagning gillar jag att slänga in lite morötter, lök och vitlök i ugnen och låta det sköta sig själv ett tag för att sen mixa ihop med lite kryddor – et voilá! En supersmarrig hummus är född. Till skillnad från traditionell hummus är denna baserad på morötter. Genom att ugnsbaka ingredienserna så hinner verkligen smakerna utvecklas och mjukna plus att överflödigt vatten i morötterna försvinner. Resultatet blir en tjock och krämig hummus med fylliga smaker. Jag gillar att servera den ihop med danskt rågbröd eller bara slänga en skopa på lunchsalladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200’C. Skala och hacka morötterna. Skala och dela löken i fyra delar. Skala vitlökarna och spara dem hela. Lägg i en ugnsfast form och ringla lite olivolja och salt ovanpå. Rosta i ugnen tills de är ordentligt genomgräddade och mjuka, men inte alltför bruna i kanterna. Ca 30-40 min. Håll koll mot slutet så att de inte blir för bruna i kanterna. Detta steg kan förberedas en dag i förväg.
  2. 2. Mixa ugnsrostade ingredienser plus övriga ingredienser i en mixer eller med en stavmixer tills krämigt och helt slätt. Salta och peppra efter smak. Om du vill ha en lösare konsistens så kan du ha i lite extra olivolja eller en skvätt vatten.
  3. 3. Dekorera med mer olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar och färska örter. Servera med bröd, till sallad, till libanesiska smårätter som falafel, vinbladsdolmar eller fyllda paprikor eller ät som chips/grönsaksdip!
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.