Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostade rotfrukter med smak av Italien

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Suveränt gott till grillat eller stekt, kött som kyckling :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Skala morötterna och palsternackan. Skär i tjocka strimlor. Skala löken och dela den i tunna klyftor. Lägg alla grönsakerna på en djup plåt. Klipp soltorkade tomater över efter behag. Strö över svarta oliver. Krydda med oregano, timjan och flingsalt. Ringla rikligt med olja över. Använd gärna den som de soltorkade tomaterna ligger i.
  2. Rosta i ugnen ca 40 min, 200 grader, eller tills grönsakerna känns mjuka och fått färg.
  3. Tips: Är också makalöst gott att strö över fetaost i mindre bitar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • erikalouise 5 mars 2011

    supergott!!!!!!!!

  • vildaville2 27 december 2011

    Urläckert med fetaost!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.