Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsrostade grönsaker

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Perfekt till grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen, skär den på längden i 1 cm tjocka skivor och sedan till stavar. Skär varje svamp i 8 bitar. pensla svamp och potatis med olja, lägg dem på en bakpappersklädd plåt, ugnsbaka 12 minuter. Låt svalna.
  2. Halvera paprikan, kärna ur. Pensla med olja, baka i ugnen med skalsidan upp 10-12 minuter tills skalet är svartfläckigt. Lägg den i en skål, täck med plastfolie, ställ kallt.
  3. Skala och klyfta löken. Skär aubergine och squash i 2x2 cm kuber eller stavar. Lägg lök, aubergine och squash på bakpappersklädd plåt, droppa över olja, rör om. Rosta i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
  4. Skala paprikan, skär den i stora bitar. Blanda ihop grönsakerna, potatisen och svampen. Pressa citronen och droppa saften över, salta och peppra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.