Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt fisk med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Torsk idag är en lyx och kanske svårt att få tag i, om man inte fiskar själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fisken väl och gnid den med salt och peppar. Droppa lite citronsaft på de köttiga ytorna.
  2. Skär baconskivorna i mindre bitar.Putsa champinjonerna och lägg dem jämte bacon i botten på en ugnseldfast form.
  3. Lägg fisken ovanpå och några smörklickar. Stek fisken på mellanläge i ugnen, 200 grader i ca 45 minuter. Ös flitigt under stekningen.
  4. Garnera fisken till serveringen med citronrosetter, tomatskålar med ärter och persilja.
  5. Variationstips: Byt ut champinjonerna mot lök och tomat. En aning curry över fisken till stekningen sätter piff på smaken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.