Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med bacon- och chiliströssel

(1 kommentar)  
Fläskfilé med bacon- och chiliströssel Fläskfilé med bacon- och chiliströssel Fläskfilé med bacon- och chiliströssel
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bacon ger en härlig sälta och chilin lite lagom med sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn fläskfilén runtom i smör till fin färg i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Gör ett snitt längs hela filén som en ficka på ovansidan.
  3. Bacon- och chiliströssel: Strimla baconet. Stek det med lök och chili. Blanda ner persilja. Lägg fräset i köttfickan. Sätt in en köttermometer och stek köttet på nedersta falsen till 70°C innertemperatur. Låt köttet vila 15 min innan köttet skivas upp.
  4. Sås: Blanda sky, fond, grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera filén med ugnsstekta potatisklyftor, sås och lättkokt broccoli.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 5 juli 2011

    Otroligt gott fast jag som älskar vitlök ska nog tillsätta det oxå nästa gång!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.