Bacon ger en härlig sälta och chilin lite lagom med sting.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Bryn fläskfilén runtom i smör till fin färg i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Gör ett snitt längs hela filén som en ficka på ovansidan.
- Bacon- och chiliströssel:
Strimla baconet. Stek det med lök och chili. Blanda ner persilja. Lägg fräset i köttfickan. Sätt in en köttermometer och stek köttet på nedersta falsen till 70°C innertemperatur. Låt köttet vila 15 min innan köttet skivas upp.
- Sås: Blanda sky, fond, grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Servera filén med ugnsstekta potatisklyftor, sås och lättkokt broccoli.
Publicerat den
27 januari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Otroligt gott fast jag som älskar vitlök ska nog tillsätta det oxå nästa gång!!