När fläskkött kombineras med färska örter och citron blir den enklaste köttbit en riktig höjdarmiddag!
Instruktioner
- Skölj karrén och torka av den. Skär upp karrén så att det blir en platt skiva kött, ca 3 cm tjock. Salta och peppra. Ta av örternas blad från kvistarna och hacka dem fint.
- Skala och hacka vitlöksklyftorna och hacka kaprisen. Blanda vitlök, kapris, ströbröd, grädde och de hackade örterna i en skål, salt och peppra. Bred örtblandning på köttet, men lämna en yttre kant på ca 3 cm. Rulla ihop köttet och bind samman med steksnöre.
- Sätt ugnen på 150º. Skala och hacka löken. Skär citronen i skivor. Hetta upp oljan i en ugnsfast gryta och bryn steken kraftigt runtom. Lägg i löken och fräs tills den mjuknar.
- Lägg citronskivorna i formen och häll på vin och buljong. Lägg i lagerbladet. Sätt in köttet i ugnen och stek 2 tim. Ös köttet med skyn då och då.
- Klipp bort snöret från den färdiga steken och skär den i skivor. Ta upp lagerblad och citronskivor ur skyn. Smaka av skyn med salt och peppar och häll den över köttskivorna.
Publicerat den
7 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar