Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt färskpotatis

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Vanlig kokt potatis kan bli så tråkig, så jag försöker hitta på nya sätt att få den lilla knölen att bli en fantastisk rätt i sig. Tillagningstiden är varierande då det beror på vilken sorts ugn man har.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 190 grader. Skrubba potatisen med en borste och vatten, så jord och överflödigt skal försvinner. Lägg den skrubbade potatisen i en gryta och fyll på med vatten. Vattnet ska täcka all potatis. Lägg i en nypa salt och koka upp under lock. Låt koka i 10 min. Ös av och lägg potatisen i en ugnsform. Ringla över oljan och vänd potatisen i den. Ställ in ugnen och vänd då och då. Efter 45 minuter, ta ut potatisen, strö lite flingsalt på. Avnjut med en ädelostsås eller en kall bearnaise. Passar bra till kyckling eller fläskfilé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.