Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt falukorv

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Jättegott sätt att göra falukorv i ugnen på. Alla mått är ungefärliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär lökarna i "båtar". Skär tomaterna i grova bitar.
  2. Lägg lök och tomater i en ugnsfast form och stoppa in i ugnen tills löken blir mjuk. Snitta falukorven i portionsbitar.
  3. Bred senap på korven, ta den senap du gillar. Lägg många skivor ost ovanpå senapen, så det täcker korven.
  4. Häll upp grädden i ett litermått eller liknande. Häll ketchup i grädden och salta och peppra, efter smak. Ta ut grönsakerna ur ugnen.
  5. Placera korven ovanpå grönsakerna och häll såsen i "falukorvshålet". In i ugnen igen till osten smält och fått fin färg.
  6. Servera med potatis.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lennart_58 2 september 2009

    Korv på ett mycket gott sätt. 5P o tack så mycket för att få dela ditt recept.

  • Mircku 17 november 2009

    Detta var vad jag ville göra med falukorven som låg och väntade i kylen! Mmm, såsen med grädde tog fin smak av tomater och lök.. och jag spetsade med liiite sweetchilisås.

  • berbere 13 december 2009

    Min man som är inte ens förtjust i falukorv åt två portioner ikväll! FANTASTISKT gott! Tack för det. hälsningar

  • fekici 4 maj 2010

    Mycket enkelt och jättegott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.