Elegant, enkelt och fräscht med milda smaker.
Instruktioner
- Blanda saltlaken och lägg i fiskbitarna. Låt stå ca 1 timme.
Sätt ugnen på 150 grader
- Sås:
Finhacka löken. Smörfräs den i en vid kastrull. Tillsätt buljongtärningen eller fiskfond, vatten, vin, och grädde. Koka tills ca 5 dl återstår.
Sila såsen och red av den med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt koka upp. Smacka av med salt och peppar och citronsaft. Dra av från värmen och låt stå under lock.
- Ta upp fisken ur lagen och torka av överflödig vätska. Hetta upp olivolja i en stekpanna, peppar och stek fiskbitarna gyllenbruna. Lägg dem i en ugnssäker form och efterstek i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 52 grader.
Strimla och fräs sockerärterna i lite smör. Koka upp såsen, vispa ner 1 msk smör och tillsätt gräslöken. Servera på varma tallrikar.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar