Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt hälleflundrafilé med smörig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Elegant, enkelt och fräscht med milda smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda saltlaken och lägg i fiskbitarna. Låt stå ca 1 timme. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Sås: Finhacka löken. Smörfräs den i en vid kastrull. Tillsätt buljongtärningen eller fiskfond, vatten, vin, och grädde. Koka tills ca 5 dl återstår. Sila såsen och red av den med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Låt koka upp. Smacka av med salt och peppar och citronsaft. Dra av från värmen och låt stå under lock.
  3. Ta upp fisken ur lagen och torka av överflödig vätska. Hetta upp olivolja i en stekpanna, peppar och stek fiskbitarna gyllenbruna. Lägg dem i en ugnssäker form och efterstek i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills innertemperaturen är 52 grader. Strimla och fräs sockerärterna i lite smör. Koka upp såsen, vispa ner 1 msk smör och tillsätt gräslöken. Servera på varma tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.