Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt köttfärs i pajform

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här mustiga köttfärsrätten med ost och paprikapulver i smeten är ett supergott alternativ till köttbullar - och mycket enklare! Grönsakstäcket på köttfärsen består av tomater, paprikor och champinjoner. Servera med en grönsallad och ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skorpan från brödet, dela det i 4 bitar och mjuka upp dem i vatten. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp hälften av olivoljan i en teflonstekpanna och stek löken tills den har mjuknat. Ta bort stekpannan från värmen och låt svalna.
  2. Smörj en rund pajform, ca 25 cm i diameter och sätt ugnen på 225º. Krama ur brödet, dela det i små bitar och lägg det i en skål. Tillsätt köttfärsen, löken och blanda väl.
  3. Blanda ner ägget i köttfärsen och krydda med salt, peppar, mejram och paprikapulver. Riv osten och blanda ner den i köttfärssmeten. Lägg köttfärsen i formen och släta till ytan. Ställ in i ugnen och stek 15 minuter.
  4. Ta bort stjälkfästet på tomaterna och skiva dem. Halvera och ansa paprikorna och skär dem i strimlor. Borsta av champinjonerna med hushållspapper och skär dem i tunna skivor.
  5. Ta ut köttfärsen ur ugnen, lägg på grönsakerna och droppa över resten av oljan. Sätt in köttfärsen i ugnen och stek ytterligare 20-30 min. Ta ut köttfärsen och skär den i 4 eller 8 bitar.
  6. Servera med sallad och baguette eller annat gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.