Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt kyckling med fetaost och grönsaker

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enklare matlagning finns inte - och knappt godare mat heller!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingen och lägg filéerna i en smord, ugnsfast form. Skär löken i klyftor och hacka vitlöken fint. Skär paprikorna i klyftor, skölj bönorna och hacka oliverna grovt.
  2. Fördela alla grönsakerna runt kycklingen i formen. Strö över kryddorna, smula över fetaosten och häll på grädden. Avsluta med nymalen svartpeppar och tillaga sedan alltihop mitt i ugnen i 200°C i ungefär 40 minuter (kan variera lite beroende på filéernas storlek) .
  3. Servera med pasta, ris eller bara en god tomatsallad.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • csan 10 september 2010

    Säkert jättegott ! bara för många ingredienser ;( max 3 st. annars funkar det inte !

  • gunillas_ 12 september 2010

    En mycket god kycklingrätt.Jag provade den i helgen. Man tackar så mycket!

  • raffa 13 september 2010

    SUPERGOTT !! ALLA i famijen tyckte det var jättegott :) Jag hade ingen Basilika hemma, tog Dragon istället, hoppade över bönorna, då jag inte är så förtjust i bönor. Detta kommer garanteras göras igen. Var ju sååååå lätt och smidigt. Tack !

  • soakm 5 oktober 2010

    Det här var gott!! Lättlagat dessutom......

  • tralopp 15 december 2010

    Superenkel o god! Har gjort den två ggr o delar nu med mig av receptet till en vän också. Var förvånad över hur goda de svarta bönorna blev så andra gången fick det bli extra mycket sånna :)

  • helenll 28 januari 2011

    Mycket gott! Jag gjorde detta med fläskfilé istället för kyckling och det blev kanon. Dock kommer jag att försteka köttet nästa gång, det vattnade sig lite för mycket så man missade den goda krämigheten från grädden.

  • mafagerh 5 januari 2012

    Otroligt gott, helt i min smak :) Tack för detta!

  • Anna-Malin 24 juni 2012

    Jag tyckte faktiskt detta blev lite smaklöst. Jag saltade lite trots att det inte stod i receptet och tillsatte övriga kryddor men det hade behövts något mer tycker jag. Kanske en buljongtärning eller något.

  • helenahedkvist 2 juli 2012

    Jag brynte kycklingfiléerna lite lätt i smör, samt saltade och pepprade dem ganska ordentligt innan jag la dem i en form i ugnen. Det blev riktigt gott, men nästa gång tar jag Mellangrädde eller Vispgrädde istället för matlagningsgrädde som blev vattnig och blaskig...

  • Emena 21 oktober 2012

    Jag kryddade filéerna med salt och citronpeppar och brynte dem innan de åkte ned i formen. Sedan stekte jag även lök, vitlök, oregano och basilika hällde på grädde och lite creme fraich samt smaksatte såsen med fransk senap. Den fick småkoka en stund innan jag hällde det i formen. Allt gräddades sedan i 150 grader, kycklingen vart inte alls torr. Serverades med kokt ris smaksatt med curry. Det blev riktigt bra. Tack för receptet.

  • lenasj65 16 oktober 2014

    En riktig smarrig rätt! Tyvärr blev såsen vattnig, trodde nog att det skulle bli lite krämigare med vispgrädde men smaken var det inget fel på. Gästerna länsade formen:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.