Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt kyckling med örtsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna stora och saftiga majskyckling räcker till 6 personer. Servera den med äppelklyftor, en god sås och kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av kycklingen. Gnid in- och utsidan av kycklingen med rivet citronskal, hackad rosmarin, salt och peppar. Dela äpplet i bitar och lägg inuti kycklingen. Bind upp kycklingen och lägg den i en ugnssäker form.
  2. Smält smöret och pensla kycklingen med det. Stek i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter vid 225º. Sänk sedan temperaturen till 175º och stek kycklingen till 70º innetemperatur.
  3. Sila och mät upp 2 dl sky från ugnsformen, i en kastrull. Skumma bort det mesta av stekfettet från skyn. vispa med crème fraiche och redning. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Tillsätt soja och hackad citronmeliss. Smaka av.
  4. Tips! Äppelklyftorna steker du i en stekpanna med smör och råsocker ca 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.