Denna stora och saftiga majskyckling räcker till 6 personer. Servera den med äppelklyftor, en god sås och kokt potatis.
Instruktioner
- Skölj och torka av kycklingen.
Gnid in- och utsidan av kycklingen med rivet citronskal, hackad rosmarin, salt och peppar. Dela äpplet i bitar och lägg inuti kycklingen. Bind upp kycklingen och lägg den i en ugnssäker form.
- Smält smöret och pensla kycklingen med det. Stek i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter vid 225º. Sänk sedan temperaturen till 175º och stek kycklingen till 70º innetemperatur.
- Sila och mät upp 2 dl sky från ugnsformen, i en kastrull. Skumma bort det mesta av stekfettet från skyn. vispa med crème fraiche och redning. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Tillsätt soja och hackad citronmeliss. Smaka av.
- Tips! Äppelklyftorna steker du i en stekpanna med smör och råsocker ca 5 minuter.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar