Recept från kokboken "Fiskrätter" från 1955...
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Sillen befrias från huvud, inälvor och ben samt sköljes. Putsa av fenorna och gnid sillen med en blandning av ättika och salt.
- Skala och hacka löken fint.
Mosa äggen och blanda dem med lök, matfett samt kryddor.
- Lägg fyllningen i sillen och fäst ihop den med tandpetare.
Panera sillen och lägg den i en välsmord form eller långpanna.
- Stek fisken i i god ugnsvärme i ca 25-30 min till fisken är genomstekt, ös då och då.
- Servera genast, ev. garnerad med äggskivor och gräslök.
- Variation:
Fyll sillen med en blandning av ansjovis, hackad persilja, skorpmjöl och ett par äggulor, mjälk och litet smält smör.
Publicerat den
16 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar