Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt lökfylld färsk sill

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Recept från kokboken "Fiskrätter" från 1955...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Sillen befrias från huvud, inälvor och ben samt sköljes. Putsa av fenorna och gnid sillen med en blandning av ättika och salt.
  3. Skala och hacka löken fint. Mosa äggen och blanda dem med lök, matfett samt kryddor.
  4. Lägg fyllningen i sillen och fäst ihop den med tandpetare. Panera sillen och lägg den i en välsmord form eller långpanna.
  5. Stek fisken i i god ugnsvärme i ca 25-30 min till fisken är genomstekt, ös då och då.
  6. Servera genast, ev. garnerad med äggskivor och gräslök.
  7. Variation: Fyll sillen med en blandning av ansjovis, hackad persilja, skorpmjöl och ett par äggulor, mjälk och litet smält smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.