Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt lax med curryströssel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God och lättlagad laxrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatis, så att den blir klar samtidigt som laxen. Ta fram smöret (rumstempererat)
  2. Skär laxfilé i fyra portionsbitar och lägg i en ugnsform (ca 20×30 cm).
  3. Skär en djup skåra på längden i varje laxfilé.
  4. Skär zucchini i 1 cm breda kvartar och lägg runtom laxen i formen.
  5. Krydda laxen och zucchinin med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  6. Skölj och finhacka purjolök, morot och palsternacka. Skölj och riv skalet från citronen.
  7. Blanda smöret med curry, ½ tsk salt, purjon, moroten, palsternackan och citronskalet. Fördela strösslet i skårorna på laxen, sätt in formen i ugnen och stek i 20 minuter.
  8. Blanda matyoghurt med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål.
  9. Skär citronen i klyftor och servera till laxen, zucchinin, yoghurten och den kokta potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.