- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
God och lättlagad laxrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Koka potatis, så att den blir klar samtidigt som laxen.
Ta fram smöret (rumstempererat)
- Skär laxfilé i fyra portionsbitar och lägg i en ugnsform (ca 20×30 cm).
- Skär en djup skåra på längden i varje laxfilé.
- Skär zucchini i 1 cm breda kvartar och lägg runtom laxen i formen.
- Krydda laxen och zucchinin med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
- Skölj och finhacka purjolök, morot och palsternacka. Skölj och riv skalet från citronen.
- Blanda smöret med curry, ½ tsk salt, purjon, moroten, palsternackan och citronskalet. Fördela strösslet i skårorna på laxen, sätt in formen i ugnen och stek i 20 minuter.
- Blanda matyoghurt med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål.
- Skär citronen i klyftor och servera till laxen, zucchinin, yoghurten och den kokta potatisen.
Publicerat den
7 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar