Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt lax med dillpesto

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket god laxrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort alla ben på fisken och lägg den med skinnsidan ner på ett ugnssäkert fat eller långpanna. Salta och peppra. Häll av lagen från kräftorna.
  2. Riv osten och skala vitlöksklyftorna. Mixa ost, vittlökslyftor, dill och pinjenötter i en skål med en stavmixer. Tillsätt oljan droppavis, annars kan den skära sig, salta.
  3. Bred ut dillpeston på laxen. Lägg citronskivorna runtom och ställ in i 200 graders ca 25 min eller til innertemperaturen är 65-70 grader på den tjockaste delen av laxen.
  4. Häll alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjudan 5 min. smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg limeskivorn runt om fisken omlott med citronerna och lägg kräftstjärtarna ovanpå fisken. Garnera med dill. Servera laxen med hummersås, kokt potatis och kokta primörer som ärter, morötter, sparris och bönor
  6. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.