Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt lax med fetaost och örter

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En rätt som uppfyller alla mina kriterier för en perfekt middag; snabblagat, få ingredienser och supergott! Det har dessutom lågt GI enligt källan.

Ingredienser

Instruktioner

Häll wokgrönsakerna i en ugnsform, de behöver ej tinas om de är frysta. Ringla eller spraya olja över och salta. Lägg (tinade) laxfilébitar ovanpå. Blanda crème fraiche med fetaosten (som du smular) och salladkryddan. Bred detta ovanpå laxfilébitarna. Salta. Ställ in i mitten av ugnen i 200°C i 20-25 minuter tills laxen är genomstekt. Servera t.ex. med quinoa eller fullkornsbulgur. Det går också bra att äta som det är.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • MammaAnnsofi 9 januari 2010

    Låter supergott! Detta är en rätt jag absolut ska prova, då jag älskar lax :)

  • Heisjo 2 augusti 2010

    Jättegott!! Serverade dock wokgrönsakerna vid sidan om istället.

  • spoketlaban1 4 januari 2014

    Lagade som nyårsmiddag det blev fantastiskt gott och gick utmärkt att dubbla receptet "tina" grönsakerna innan och förläng tiden i ugnen något, tog tempen på laxen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.