Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt laxfilè i vitvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Super smarrig festmåltid

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna med lite smör. Krydda laxfilèn med citronpeppar & salt och lägg den i långpannan. Hyvla smör över (med osthyvel) Sätt långpannan i mitten av ugnen. Ös då & då. Ugn 225 grader Tid: 4 cm tjock filè: ca 12 min 5 cm tjock filè: ca 18-20 min
  2. Värm upp grädden & vinet (ej koka) Smula i buljongtärningen Häll såsen över laxen, när den nästan är färdig och låt steka färdigt utan ösning.
  3. Garnera med dill, citron & räkor. Servera med kokt potatis (hel eller pressad), kokt broccoli & kokta morötter.
  4. MUMS!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.