Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt Regnbågsforell

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Fisk är en av mina favoriter och jag köper ofta Regnbågsforell när jag kan. Det här receptet har jag använt många gånger eftersom det är så enkelt och dessutom gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj fisken och skär bort huvudet om det fortfarande är kvar. Lägg dom i en ugnsäker form och fyll dom med skivad citron/lime, hackad dill och smör. Salta och peppra både ut-och insidan av fisken.
  3. Sänk värmen till 160 grader och grädda i ca 15 minuter. Servera med färsk potatis, citron och kanske en fisk sås om så önskas.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • gottsomsatan 17 februari 2008

    Fisk e ju sååå gott!

  • Lena 11 december 2010

    ska verkligen fisken vara i ugnen i 40-45min på 250gr låter länge med tanke på temperaturen?

  • croxie64 11 december 2010

    När det gäller tiden i ugnen och temperaturen så är det på en höft kan jag tillägga. Tyvärr så har jag en gas ugn och har inte en aning om vad för temp jag använder. Så det kan vara tillrådligt att modifiera tiden en aning.

  • manderung 30 juli 2011

    Se bara till att fiskens innertemperatur är mellan 52-55 grader så blir det bra. Köp en termometer på livsmedelsbutiken så misslyckas du aldrig.

  • fialotta88 1 mars 2014

    Kanske en petitess, men det stavas UGNsstekt...och inte UNGsstekt :p. Helstekt fisk blir ofta saftigare med låg ugnstemperatur under längre tid. Kolla i en ordinär kokbok för fler tips.

  • bedo 20 mars 2014

    Föreslår att du läser på ang tillagning av fisk. Att ha en liten laxfisk i ugnen 45 minuter i den värmen förstör den. Börja på 200 och minska till 160. Efter 12-14 minuter är dina fikar klara. Se till att krydda och låta dom få rumstemperatur innan ugnen. / Bert

  • croxie64 21 mars 2014

    Receptet har redigerats och jag har ändrat temperaturen och tillagningstiden. Tack för alla kommentarer angående den biten. Jag hade en gammal gasugn när jag lagade den här fiskrätten och det fanns inga möjligheter att kontrollera temperaturen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.