Fisk är en av mina favoriter och jag köper ofta Regnbågsforell när jag kan. Det här receptet har jag använt många gånger eftersom det är så enkelt och dessutom gott.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Fisk e ju sååå gott!
ska verkligen fisken vara i ugnen i 40-45min på 250gr låter länge med tanke på temperaturen?
När det gäller tiden i ugnen och temperaturen så är det på en höft kan jag tillägga. Tyvärr så har jag en gas ugn och har inte en aning om vad för temp jag använder. Så det kan vara tillrådligt att modifiera tiden en aning.
Se bara till att fiskens innertemperatur är mellan 52-55 grader så blir det bra. Köp en termometer på livsmedelsbutiken så misslyckas du aldrig.
Kanske en petitess, men det stavas UGNsstekt...och inte UNGsstekt :p. Helstekt fisk blir ofta saftigare med låg ugnstemperatur under längre tid. Kolla i en ordinär kokbok för fler tips.
Föreslår att du läser på ang tillagning av fisk. Att ha en liten laxfisk i ugnen 45 minuter i den värmen förstör den. Börja på 200 och minska till 160. Efter 12-14 minuter är dina fikar klara. Se till att krydda och låta dom få rumstemperatur innan ugnen. / Bert
Receptet har redigerats och jag har ändrat temperaturen och tillagningstiden. Tack för alla kommentarer angående den biten. Jag hade en gammal gasugn när jag lagade den här fiskrätten och det fanns inga möjligheter att kontrollera temperaturen.