Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt älgbiffrad med ädelost och bacon

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att Salta och peppra och krydda köttbiten ganska ordentligt.
  2. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna på hög värme så den får en fin yta. lägg sedan köttet i en ungssäker form och skär en djup ficka längs med köttet.
  3. Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna.
  4. Stek lök och champinjoner och pressad vitlök tillsammans, krydda med vitpeppar, detta skall användas till såsen.
  5. Mosa ca 40 g ädelost, blanda med bacon. Peta in ostblandningen i fickan på köttet.
  6. Slå ca grädden bredvid biffraden i formen och tillsätt lök och champinjonblandningen tillsätt hackad paprika och smula ner resterande 100 g ädelost i grädden rör om tills jämt fördelat.
  7. Grädda i ugnen på 150 grader. ca 45-1.5 timme beroende på hur man vill ha köttet.
  8. Använd stektermometer för det perfekta köttet 55C för blodigt, 60C för rosa/rött, 65C för medium, 70-75C för välstekt
  9. äts med valfritt tillbehör tex sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.