Börja med att Salta och peppra och krydda köttbiten ganska ordentligt.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna på hög värme så den får en fin yta. lägg sedan köttet i en ungssäker form och skär en djup ficka längs med köttet.
Knaperstek bacon i småbitar. Låt svalna.
Stek lök och champinjoner och pressad vitlök tillsammans, krydda med vitpeppar, detta skall användas till såsen.
Mosa ca 40 g ädelost, blanda med bacon. Peta in ostblandningen i fickan på köttet.
Slå ca grädden bredvid biffraden i formen och tillsätt lök och champinjonblandningen tillsätt hackad paprika och smula ner resterande 100 g ädelost i grädden rör om tills jämt fördelat.
Grädda i ugnen på 150 grader. ca 45-1.5 timme beroende på hur man vill ha köttet.
Använd stektermometer för det perfekta köttet
55C för blodigt,
60C för rosa/rött,
65C för medium,
70-75C för välstekt