Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

falafel ugnsstekta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

En uppsättning smakrika falaf bullar väl värda tiden det tar att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg kikärterna i blöt i 2 timmar. Koka i nytt vatten ca 30 minuter, dem ska vara lite hårda men tuggbara. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg alla ingredienser utom olivoljan, i en matberedare kör till en slät massa. Låt smeten vila lite i kylskåp ca 20 minuter. Forma smeten som köttbullar (ca 90 st) och lägg på en olivolje smord ugnsplåt, smörj med 2 msk av oljan använd resten att strila över då alla bullarna är rullade. Ställ in plåten mitt i ugnen i 10 minuter. Servera i pita bröd med sallad och tex kall vitlökssås med sweet chilisås, se separat recept.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.