En enkel kryddblandning med paprika, koriander, spiskummin och kanel gör den grillade kycklingen till en minnesvärd måltid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 190 grader. Blanda salt, paprikapulver, koriander, spiskummin, kanel och svartpeppar i en skål.
- Skölj kycklingen och badda den torr. Strö 1 tsk av kryddblandningen inuti kycklingen och gnid in insidan. Bind ihop benen på kycklingen så att den håller formen och vänd in vingarna under kycklingen.
- Pensla med olja och strö över resten av kryddblandningen. Gnid in med kryddorna så att den täcks väl. Lägg på ett galler över en grund ugnsfast form.
- Stick en köttermometer i den tjockaste delen av kycklinglåret. Ugnsstek 1 timma och 15 minuter till 1 timma och 45 minuter tills termometern visar 80 grader.
- Lägg kycklingen på en skärbräda, täck över med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter. Ta bort kökssnöret och stycka kycklingen.
Publicerat den
17 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar