Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekta grönsaker á la Monika

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Toppengott!. Utsluter ni potatisen är det en bra GI rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Välj de grönsaker du har hemma och som du tycker om ifrån listan ovan. Utesluter du potatisen så har du en bra GI-rätt. Portionerna är efter hur mycket grönsaker Ni tar. Beräkna cirka 200 g grönsaker p/port.
  2. Skär morötter i halvor, blekselleri i skivor, skala och skär lök i halvor (små schalottenlökar kan man rosta hela). Purjolök tvättas, skivas i 1 cm breda skivor. Champinjoner kan rostas hela. Tomater kan man halvera. Paprika kan man skära i större eller mindre bitar. Zucchini och squash rensas och skärs i stora skivor. Potatis tvättas och skäs i stora bitar.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Ringla över olja eller flytande margarin. Strö över salt, svartpeppar och örtkryddor efter smak.
  4. Rosta mitt i ugnen i 200 grader i cirka 25 minuter.
  5. Serveringstips! Servera med en köttbit, t.ex. entrecote, karrékotlett, kycklingfilé, fläskkotlett och ev. någon sås t.ex. rödvinssås eller örtsås.
  6. Smaklig Spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.