Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekta kotletter i Sambal Oelek-sås

(21 kommentarer)  
Ugnsstekta kotletter i Sambal Oelek-sås Ugnsstekta kotletter i Sambal Oelek-sås
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kotletterna blir riktigt möra och goda när de får koka i syran från creme fraichen...

Ingredienser

Instruktioner

Putsa kotlettraden och skär den i 1 cm skivor. Krydda med grillkryddan. Lägg kotletterna i en smord ugnsform. Blanda ihop creme fraiche, grädde, soya och sambal oelek. Häll såsen över kotletterna och ställ i ugn på 175 grader. Stek i ca. 1,5 timme, täck formen med alu.folie efter halva tiden. Servera med kokt potatis, sallad och ett gott bröd

Liknande recept

Kommentarer (21)

  • evaldo 7 november 2008

    Jag måste säga att kotletterna var supergoda, blir alla gånger vid flera tillfällen. Här kommer ett par bilder.

  • The_mama97mia 24 februari 2009

    Det här är sååååååå gott. Jag gjorde på biffar av hjort. Såsen... himmelsk. Det här borde man göra oftare. En klar fempoängare. Det finns fler snarlika recept och dom förtjänar samma betyg, men nu blir det ditt jag betygsätter.

  • Ginas 25 februari 2009

    Ja, det här var verkligen både enkelt och jättegott, blev en favorit hos alla i familjen, en rätt som vi kommer att göra igen. Tack för receptet. MVH Ginas

  • monicadanell 15 mars 2009

    super goda kotletter kommer att göra dom flera gånger tack för receptet monica

  • minelli 19 april 2009

    Enkelt, gott o lite vardagsfestligt! Verkligen super"grund", nästa gång kommer jag att tillsätta skivade champinjoner och riven ost. Gott med sweet chilisås till!

  • finatjejen 23 december 2009

    oerhört goda, möra kotletter det blev. mycket lyckat recept som funkar såväl vardags som till helgen.

  • ulbe08 20 januari 2010

    Det här var jätte-jättegott, men framför allt ENKELT. Verkligen ett bra recept på alla vis! Tack!! (Undrar om det funkar lika bra med skivor av fläskkarre...?)

  • k_myhrberg 13 mars 2010

    mums.

  • generalsilver 16 augusti 2010

    Kanongott!

  • badluckangel 31 januari 2011

    Bland det lättaste OCH helt klart bland det godaste både jag och killen ätit :) En 5:a från mig. Tack för detta underbara recept. Mvh / Maria

  • AHL114 17 februari 2011

    Undrar om det skall vara vara soja typ collorit som ger färg eller kina soja som ger smak

  • Shoutoutloud 22 februari 2011

    mörk soya med smak skade va!jag använder mrs chengs mushroom soy till denna rätt!

  • adde40 24 februari 2011

    Gott och ekelt att göra har gjort det många gg har även provat Kykling filer gick bra att ha med vart super gott det med

  • bikbok 17 mars 2011

    Tack för flera fina recept :) /bikbok

  • Cassiopeya 9 oktober 2011

    Gjorde min variant av denna idag, hade i mango chutney och buljongtärning, ingen soja. Gott och enkelt!

  • pernilla_37 2 december 2011

    Tänkte testa detta i morgon (3dec 11) till kvällsmat med ett gott rött vin till. Får se om det blir pommes till eller något annat. Det lät gott & enkelt i alla fall!

  • frokeneva 28 december 2011

    Mycket gott. Vi hade stekta färska champinjoner till som vi lade på rätten innan den serverades.

  • frokeneva 28 december 2011

    Mycket gott!

  • Rajdon 19 april 2013

    Bauta gött! Stekte lite lök och svamp vid sidan om och körde med american BBQ spice chili n smoky. Sen typiskt svenskt vill jag ha nån sylt intill eller rödvinbärsgele. Takkar.

  • dag6 26 april 2014

    Mycket gott. Tak för receptet.

  • spicylars 26 juli 2015

    Riktigt gott och superenkelt, hade stekta champinjoner och färskpotatis till detta, men det går lika bra med klyftpotatis. Jag tog i överkant men det tog slut iallafall, detta kommer jag att göra fler gånger, skall testa samma tillagning med kycklingfilé. Återkommer med recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.