Väljer Ni hel sik så skär ut ryggbenet samt fenor och benen i slaksidorna avlägsnas, den skall vara fjällad. Det här receptet är en gammal släktklenod som förfinats genom åren. Från början var det en hel sik, med benen kvar, som lades på en ugnsplåt, saltades och ströddes över med ströbröd, mycket smör lades på och sedan in i ugnen, östes ofta tills fisken var nästan färdig då slog man över grädde och mjölk samt massor med persilja. Serverad med kokt potatis. Det har hänt en hel del med receptet sedan dess. I dag skall det vara en hel sik som man skär ut ryggbenet ur och skär även bort benen från slaksidorna med en tunn filékniv, saltar, pepprar och beströr den med finsiktat ströbröd blandat med lite fint rågmjöl. Lägger den på en ugnsplåt som smorts med smör och droppas på med lite worchestershiresås. Klickar på lite mera smör på själva fisken sam även några klickar runt om, steker i 200° varm ugn. Beräkna minst 250 g fisk till varje person.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.