Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelmarinerad oxfilé/fläskfilé

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Fungerade jättebra till buffé. Dock krävs det att man planerar. Köttet påbörjas två dar innan festen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Två dagar före festen. Blanda ingerdienserna till marinad (dag 1). Lägg filén i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden, knytihop påsarna. Låt stå i kylen övernatten.
  2. 2) Dagen före festen. Sätt ugnen på 150 grader ta ut filén. Bryn filén hastigt runt om i en het panna.
  3. 3) Lägg över på en ugnsplåt. stick in en stek termometer i mitten av köttet. Ugnstek oxfién tills innertemperaturen är 55 grader ca: 30 min. (+ 20 min för fläskfién) Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ i kylen.
  4. 4) Blanda samman marinad (dag 2).
  5. 5) Skär filén i cm-tunna skivor. Lägg dem i en skål. Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering.
  6. 6) Ta fram köttet innan gästerna kommit. Lägg över filé-skivorna på ett uppläggningsfat och skeda över marinad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Elis 24 mars 2008

    Detta är ett super gott recept. Kan inget annat än att rekomendera det till ALLA!

  • frikon74 3 mars 2009

    Gjorde denna goda rätt till nyår alla tyckte mycket om den! La till lite italiensk salladskrydda i den sista marinaden, det blev mycket gott! Frida

  • Claristar 16 december 2012

    Testade detta till en 50-års fest. Var mycket gott och uppskattat. Använde dock inte kapris då jag inte tycker om den smaken. En klar 5:a från mig.

  • mrex3m 28 maj 2013

    Det är inlagd kapris som gäller.

  • pullan21 12 november 2014

    Supergott! Funkar bra med fläskytterfilé och fläskfilé också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.