- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Fungerade jättebra till buffé. Dock krävs det att man planerar.
Köttet påbörjas två dar innan festen.
Instruktioner
- 1) Två dagar före festen.
Blanda ingerdienserna till marinad (dag 1).
Lägg filén i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden, knytihop påsarna. Låt stå i kylen övernatten.
- 2) Dagen före festen.
Sätt ugnen på 150 grader ta ut filén.
Bryn filén hastigt runt om i en het panna.
- 3) Lägg över på en ugnsplåt. stick in en stek termometer i mitten av köttet. Ugnstek oxfién tills innertemperaturen är 55 grader ca: 30 min. (+ 20 min för fläskfién) Linda in filén i aluminiumfolie. Ställ i kylen.
- 4) Blanda samman marinad (dag 2).
- 5) Skär filén i cm-tunna skivor. Lägg dem i en skål. Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering.
- 6)
Ta fram köttet innan gästerna kommit.
Lägg över filé-skivorna på ett uppläggningsfat och skeda över marinad.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är ett super gott recept. Kan inget annat än att rekomendera det till ALLA!
Gjorde denna goda rätt till nyår alla tyckte mycket om den! La till lite italiensk salladskrydda i den sista marinaden, det blev mycket gott! Frida
Testade detta till en 50-års fest. Var mycket gott och uppskattat. Använde dock inte kapris då jag inte tycker om den smaken. En klar 5:a från mig.
Det är inlagd kapris som gäller.
Supergott! Funkar bra med fläskytterfilé och fläskfilé också.