Denna goda fest- och vardagsrätt är skapad med nationell touch, med influenser från Skåne till Norrland.
Instruktioner
- Äppel och mandelpotatis:
Tärna potatis och äpple. Finhacka löken.
Råstek potatisen i rapsoljan tills den är halvklar.
Tillsätt äpple och lök och låt steka ihop någon minut.
Lägg blandningen i en kastrull och tillsätt vispgrädde. Låt koka tills det blir en krämig konsistens.
Avsluta med att tillsätta ost och persilja.
Smaka av med salt och svartpeppar.
- Kycklingen:
Sätt ugnen på 125 grader (varmluft).
Stek kycklingbrösten försiktigt på båda sidor i hälften av smöret.
Lägg kycklingbrösten med skinnsidan upp på en plåt.
Salta och peppra och ställ in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperaturen ska vara 70 grader).
Låt kycklingbrösten vila i någon minut innan de skärs upp.
- Grönsaker och svamp:
Skär grönsakerna i fina strimlor och dela svampen i bitar.
Fräs grönsakerna i resten av smöret några minuter och tillsätt därefter svampen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Klipp lite persilja och strö över äppel och mandelpotatisen precis innan servering.
- Servera rätten med en sallad.
Publicerat den
28 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar