Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekt Bjärekyckling med äppel och mandelpotatis.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna goda fest- och vardagsrätt är skapad med nationell touch, med influenser från Skåne till Norrland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äppel och mandelpotatis: Tärna potatis och äpple. Finhacka löken. Råstek potatisen i rapsoljan tills den är halvklar. Tillsätt äpple och lök och låt steka ihop någon minut. Lägg blandningen i en kastrull och tillsätt vispgrädde. Låt koka tills det blir en krämig konsistens. Avsluta med att tillsätta ost och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Kycklingen: Sätt ugnen på 125 grader (varmluft). Stek kycklingbrösten försiktigt på båda sidor i hälften av smöret. Lägg kycklingbrösten med skinnsidan upp på en plåt. Salta och peppra och ställ in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperaturen ska vara 70 grader). Låt kycklingbrösten vila i någon minut innan de skärs upp.
  3. Grönsaker och svamp: Skär grönsakerna i fina strimlor och dela svampen i bitar. Fräs grönsakerna i resten av smöret några minuter och tillsätt därefter svampen. Smaka av med salt och svartpeppar. Klipp lite persilja och strö över äppel och mandelpotatisen precis innan servering.
  4. Servera rätten med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.