Ugnstekt Bjärekyckling med äppel och mandelpotatis.

Denna goda fest- och vardagsrätt är skapad med nationell touch, med influenser från Skåne till Norrland.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling
Ugnstekt Bjärekyckling med äppel och mandelpotatis.
Källa: Min egen bild
Uppladdad av: Nallepuh13
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 Bjärekycklingbröst
50 g fänkål
50 g morot
50 g purjolök
4-5 dl blandad svamp
30 g smör
2 msk balsamicovinäger
Salt
Svartpeppar

Äppel och mandelpotatis:
600 g mandelpotatis
2 syrliga äpplen
1 gul lök
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost
2 dl strimlad bladpersilja
2 msk rapsolja
Salt
Svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 portione
Visningar:
2763
Sparat:
8

Gör så här

Äppel och mandelpotatis:
Tärna potatis och äpple. Finhacka löken.
Råstek potatisen i rapsoljan tills den är halvklar.
Tillsätt äpple och lök och låt steka ihop någon minut.
Lägg blandningen i en kastrull och tillsätt vispgrädde. Låt koka tills det blir en krämig konsistens.
Avsluta med att tillsätta ost och persilja.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Kycklingen:
Sätt ugnen på 125 grader (varmluft).
Stek kycklingbrösten försiktigt på båda sidor i hälften av smöret.
Lägg kycklingbrösten med skinnsidan upp på en plåt.
Salta och peppra och ställ in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperaturen ska vara 70 grader).
Låt kycklingbrösten vila i någon minut innan de skärs upp.

Grönsaker och svamp:
Skär grönsakerna i fina strimlor och dela svampen i bitar.
Fräs grönsakerna i resten av smöret några minuter och tillsätt därefter svampen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Klipp lite persilja och strö över äppel och mandelpotatisen precis innan servering.

Servera rätten med en sallad.

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.