Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekt filé med melon & feta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

...om du vill ha lite sås till köttet är en madeirasky gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader
  2. Putsa filén. Salta och peppra. Linda Serranoskinkan runt om filén. Lägg över i en ugnssäker form och pensla med smält smör. Stek i mitten av ugnen, cirka 35 minuter till 65 grader innertemperatur.
  3. Ta ut fruktköttet i melonen med kuljärn eller skär det i kuber med en kniv. Blanda kulorna med fetaost i tärningar, sköljda solrosskott, lite flingsalt och svartpeppar. Lägg upp på serveringsfat. Strö över pumpakärnor och svarta oliver.
  4. Om du vill ha lite sås till köttet är en madeirasky gott till. Blanda madeira med kycklingfond, vatten och soja i en kastrull. Låt koka 5 minuter. Vispa ner smöret och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.