Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekt hälleflundra med räkor, gurka och citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten går att göra med annan fisk också. Till exempel lax, gös eller torsk. Servera gärna med pressad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten, hummerfond, vinäger och socker i en kastrull och koka upp. Red av med maizenaredning, vispa i smör och smaka av med salt. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Skala räkorna. Randskala gurkan med en potatisskalare. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Skölj citronen och riv det yttersta, gula på skalet. Fräs gurkan och rödlöken i olivoljan, salta. Tillsätt citronskal, pressa i cirka en matsked citronsaft, lägg i räkorna och krydda med svartpeppar.
  4. Salta och peppra fiskbitarna. Bryn dem runt om i en het stekpanna med lite olivolja i. Efterstek dem i 6-7 minuter i ugnen.
  5. Servera med räkgarnityret, såsen och pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.