Sätt ugnen på 225 grader.
Krydda kycklingen med salt, peppar och rosmarin.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bitarna på hög värme ca 1 minut per sida tills de får lite färg.
Lägg dem i en ugnsäker form.
Skala och dela vitlöksklyftorna och lägg dem runt kycklingen.
Pressa över citronsaften. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
Ansa och dela haricots verts och dela tomaterna i bitar.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönorna ca 1 minut.
Blanda ner tomaterna och fräs ca 30 sek.
Fördela fräset runt kycklingen.
Lägg på färsk rosmarin och smulad fetaost och stek ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är helt klar.
En fullpoängare. Mycket bra och enkelt recept.
Som "grädde på moset" serverade jag med en klick av Arlas crème fraiche med getost/honung/rosmarin. Kan rekommenderas.
En fullpoängare. Mycket bra och enkelt recept. Som "grädde på moset" serverade jag med en klick av Arlas crème fraiche med getost/honung/rosmarin. Kan rekommenderas.