Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnstekta teriyakibiffar av tofu med glaserade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mörk soja, söt mirin och torr sake bildar tillsammans teriyakins unika smak. Med shiitakesvamp blir aromen fylligare. När tofun marineras i denna kraftfulla japanska sås får den en saftig, fin karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marinaden. Blanda soja, mirin, sake och socker i en stor stekpanna och värm under omrörning tills sockret lösts upp. Lägg i tofun och eventuellt svamp. Sjud sakta i ca 15 minuter och vänd tofun efter halva tiden.
  2. Flytta över tofubiffarna till en lätt smord bakplåt eller långpanna, ös lite sås över och stek i förvärmd ugn 225 grader i 10 minuter. Håll tofubiffarna varma. Ta upp svampen ur resten av såsen med hålslev, krama ur den och skiva den tunt. Spara såsen.
  3. Skala och skiva vitlöken tunt, hacka broccolibuketterna, skiva purjolöken tunt, bara det vita och det ljusgröna. Skär sellerikålen i fjärdedelar på längden. Ansa och skiva fänkålen tunt.
  4. Hetta upp en wok och häll i oljan. Lägg i vitlök, broccoli, purjolök och skivad svamp och woka i 2 minuter. Tillsätt sellerikål och fänkål, woka i 2 minuter. Häll i den sparade såsen samt 1 dl vatten, rör om, lägg på lock och koka i 2 minuter. Flytta grönsakerna åt sidan i woken, häll ned majsredningen i den puttrande stekskyn och rör om tills såsen tjocknar. Blanda grönsakerna med såsen.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av. Fördela nudlarna på avrma tallrikar och lägg grönsakerna ovanpå. Vänd tofubiffarna och lägg dem med den blanka sidan uppåt ovanpå grönsakerna. Strö över skivad salladslök och rostat sesamfrö.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.