Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Äggakaga från Ekedal

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna äggakaga (pannkaka) kommer från mitt barndomshem i Skåne. Den är mycket god och omtyckt av både barn och vuxna.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ihop alla ingredienserna till smeten. Smeten ska vara lite tjockare än till vanliga pannkakor. Klipp bacon i små bitar. Värm stekpannan med lite margarin. Lägg i bacon, efter smak och bryn dem lite. Häll smeten över. Tag stekspaden och dela smeten i stekpannan, så att allt rinner ner. Vänd äggakagan och stek den lite på andra sidan också. Lägg upp den på en tallrik och strö lite strösocker ovanpå. Servera lingon till. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.