Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Köttfärspiroger

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Picknickgott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i bunken. Rör ut den i lite av mjölken. Smält smöret och tillsätt resten av mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta degen smidigt. Täck över och låt degen jäsa i ca 1 timme
  2. Fyllningen: Fräs köttfärs, vitlök och lök i smör. Krydda med valfri krydda. Blanda i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla ut degen. Tag ur runda degbitar med hjälp av en tallrik - 12-15 cm. Lägg drygt 1 msk fyllning på varje rundel. Pensla runt om på kanterna med uppvispat ägg.
  4. Vik den ena kanten över till den andra. Använd en gaffel och tryck ihop kanterna noga.
  5. Lägg pirogerna på en ugnsplåt. Jäs 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda i 225 grader i 15 minuter .

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mojjigt 22 november 2011

    Helt okej grundrecept. Degen blev perfekt, inte för hård o inte för mjuk. Precis som den ska vara. Fast jag ändrade lite i fyllningen men blev supergott ! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.