Smula sönder jästen i bunken. Rör ut den i lite av mjölken. Smält smöret och tillsätt resten av mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta degen smidigt. Täck över och låt degen jäsa i ca 1 timme
Fyllningen:
Fräs köttfärs, vitlök och lök i smör. Krydda med valfri krydda. Blanda i crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Kavla ut degen.
Tag ur runda degbitar med hjälp av en tallrik - 12-15 cm. Lägg drygt 1 msk fyllning på varje rundel.
Pensla runt om på kanterna med uppvispat ägg.
Vik den ena kanten över till den andra. Använd en gaffel och tryck ihop kanterna noga.
Lägg pirogerna på en ugnsplåt. Jäs 20 minuter.
Pensla med uppvispat ägg.
Helt okej grundrecept. Degen blev perfekt, inte för hård o inte för mjuk. Precis som den ska vara. Fast jag ändrade lite i fyllningen men blev supergott ! :)
Helt okej grundrecept. Degen blev perfekt, inte för hård o inte för mjuk. Precis som den ska vara. Fast jag ändrade lite i fyllningen men blev supergott ! :)