- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gjorde denna rätt till lunch och den blev stor succé. Passar lika bra till middag som lunch. Ni måste testa!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och klyfta potatisen. Lägg klyftorna i en långpanna med bakplåtspapper. Salta och droppa oljan över. Baka mitt i ugn, i cirka 30 min.
- Blanda färs, ägg, salt, peppar och vitlök i en bunke. Knåda med händerna eller med en träslev, spelar egentligen ingen roll. Utan bara att du får allt ordentligt blandat. Hetta upp det flytande smöret i en stekpanna. Lägg i färsen som en enda stor biff och platta till.
- Stek på medelvärme i 4 min till fin färg. Vänd den med hjälp utav ett lock och stek den ytterligare ca 2-3 min. Sänk värmen och häll i grädden och kalvfonden runt biffen. Strö sedan över fetaost, minitomaterna som du har delat och rosmarin. Låt biffen sjuda under lock på svag värme ytterligare 3-4 min.
- Klart! Servera tillsammans med klyftpotisen.
- Lycka till !
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Alla mina inlagda recept börjar på "Ullas". Kan du inte hitta något annat som du kan börja dina recept på? Lättare för alla ...
Men jag hittade receptet på en annan sida, då hette den Ullas Latmansbiff. Så jag har inget mer att säga om det!
Vi laga till den i tisdas. Det var jättegott. Jag tog älgfärs i stället för nötfärs. Kommer att laga till det fler gånger.
Denna är jättegod. Jag kokade potatis till och blandade rosmarin i biffen. Mums.