Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Marängtårta med lemoncurdgrädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Enkel och god. En variant på den berömda "Britta tårtan".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa smör och socker pösigt.Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och till sist mjölet som blandats med bakpulvret.Rör till en jämn smet.
  2. Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret.
  3. Bred ut smeten till bottnen i långpannan. (30x40 cm) Bred över marängen toppigt.Strö på pinjenötterna.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna.
  5. Lossa kakan med en stekspade och låt den sedan kallna på papperet. Dela kakan på mitten.
  6. Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden.
  7. Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan.
  8. Garnera gärna med extra hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • inkan29 8 juni 2011

    gott!! Jag ska göra den fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.