Enkel och god.
En variant på den berömda "Britta tårtan".
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Vispa smör och socker pösigt.Rör ner en äggula i taget.
Tillsätt mjölken och till sist mjölet som blandats med bakpulvret.Rör till en jämn smet.
- Marängen:
Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum.
Vispa ner resten av sockret.
- Bred ut smeten till bottnen i långpannan. (30x40 cm)
Bred över marängen toppigt.Strö på pinjenötterna.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna.
- Lossa kakan med en stekspade och låt den sedan kallna på papperet. Dela kakan på mitten.
- Vispa grädden. Rör lemon curd mjuk och vänd ner den i grädden.
- Lägg ihop bottnarna med citrongrädde och hallon emellan.
- Garnera gärna med extra hallon.
Publicerat den
8 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
gott!! Jag ska göra den fler gånger!