Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas Morgonbullar - kalljästa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Supergoda! Rör ihop dem snabbt på kvällen - in i kylskåpet - klicka ut och baka dem på morgonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, pumpafrö, solrosfrö och vetemjöl. Arbeta ihop degen, som ska vara kladdig. Täck bunken med en plastfilm. Ställ den i kylskåpet över natten.
  2. På morgonen: Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ut kletiga deghögar på en plåt med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lovechili 11 oktober 2016

    Mkt gott och lättbakat bröd som jag gjorde i sommarstugan. Hade inget vetekli så jag tog grahamsmjöl istället. Hade heller inga brödkryddor och ville ha brödet lite grövre så jag tog lite fler frön:linfrön, sesamfrön, valnötter, torkad aprikos och äppelmos som smaksättning. Ska absolut göra det fler ggr. Vänner som var på besök sa att det var det godaste brödet de ätit! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.