Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas rabarberkaka med cocostopping

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Njuuuut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakbotten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och kallt vatten i äggsmeten. Häll smeten i en smörad och bröad form - gärna med löstagbar botten. Baka kakan i ugn - 200 grader i ca 25 minuter.
  2. Glasyr 1: Koka upp rabarber och socker - svalna.
  3. Glasyr 2: Koka upp smör, socker och kokos. Rör i vaniljsocker och ett ägg.
  4. När kakan har svalnat: Bred på glasyr 1. Bred på glasyr 2. Sätt in kakan i ugnen igen tills glasyren har fått färg.
  5. Servera med vispad grädde och/eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.