Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas saffransskorpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1-10 portioner
Skriv ut

Av dessa kan man njuta året om. Fick en liten spann med skorpor i present en vacker sommardag. Nu delar jag gärna med mig.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält margarinet. Blanda i saffran och låt det svalna. 2. Vispa ägg och socker. 3. Hacka 50 g mandel grovt. 4. blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda 1+2+3 Blanda i vetemjöl/bakpulverblandning (4) lite i taget. Forma till 3 längder - rullar. Lägg dem på en plåt - platta ut lite. Baka i ugn 200 grader i 10 min. Tag ut rullarna - dela och lägg dem på sidan - i ugn 175 grader i 5 min. Vänd dem och in i ugnen 5 min. till Ha en slev i ugnsluckan under tiden. Stäng ugnen och låt skorporna stå kvar i eftervärmen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jessika 30 november 2010

    Super goda skorpor som jag gjort flera gånger nu. Tack! Sista gången hade jag för lite mandel hemma och hade då i ca 25 g mandel och 25 g hackade och torkade tranbär. Det blev jättegott det också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.