Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas sherry

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket omtyckt gyllenbrun sherry och enkel att göra. Passar även bra till matlagning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i små bitar. Lägg dem på en bricka och ställ brickan i frysen.
  2. Skär frukten i små bitar. Blanda frukbitarna med sockret. Blanda i de frusna potatisbitarna. Tillsätt hjortronsalt. Blanda allt i en gryta eller i en spann. Häll det kokande vattnet över. När det har svalnat tillsätter man jästen. Rör runt lite.
  3. Sätt på ett lock och låt det stå i rumstemperatur i ca två veckor.
  4. Sila sherryn. Häll över det i en ren dunk eller dyl. Ska nu stå och klarna i två veckor till.
  5. Häll upp sherryn på flaskor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.